• Regiobijeenkomst bij Defenture

  donderdag 13 oktober 2022

  Donderdag 6 oktober zijn zo’n 40 VBN leden te gast geweest bij Defenture in Tiel. Deze fabrikant van militaire wielvoertuigen was onze gastheer en het toneel van diverse kennis sessies over ABDO. Deze Algemene Beveiligingseisen voor Defensieopdrachten zijn van toepassing op bedrijven die willen leveren aan Defensie.

  Deze term werd van allerlei kanten belicht door diverse sprekers, zoals Rob van Nuland MSec, Martin Arendse en Generaal b.d. en oud directeur van de MIVD, Pieter Cobelens. Deze nam ons ook nog mee in de dreigingen die uitgaan voor ons land van de oorlog in Oekraïne in combinatie met cybersecurity.

  De middag vloog om. Tot slot volgde een rondleiding door een deel van het bedrijf met uitleg over de voertuigen die aanwezig waren. Bijzonder aan de het platform dat Defenture heeft ontwikkeld is dat dit in een C47 Chinook helikopter kan worden vervoerd, maar ook under slung (er onder hangend) kan worden getransporteerd.

  Na deze leerzame middag volgde een goed verzorgd diner waarbij de aanwezige VBN leden met elkaar konden napraten en netwerken.

  lees meer
 • Vacature Bestuur

  maandag 10 oktober 2022
  Het bestuur van de VBN bestaat uit 5 leden. Onder leiding van de voorzitter wordt richting gegeven aan de doelstellingen van de VBN. Het bestuur heeft daarbij oog voor de lange termijn van de vereniging en het beroepenveld. Daarnaast onderhoudt het bestuur de contacten met andere beroepsverenigingen namens de VBN.

  Huidig bestuurslid Rien van der Linden is na het maximum van 2 bestuurstermijnen van elk 3 jaar en 1 extra termijn van een jaar niet meer herkiesbaar. Het bestuur is daarom op zoek naar een nieuw medebestuurslid. De ideale kandidaat heeft al enige ervaring in een bestuursfunctie, kent de branche en wil zich minimaal voor 3 jaar inzetten.

  Gezien de samenstelling van het huidige en toekomstige bestuur ligt de voorkeur bij een kandidaat met affiniteit met de rol van penningmeester of secretaris en heeft een relevant netwerk in deze branche. In het algemeen telt voor bestuursleden dat zij bijdragen aan de organisatie van landelijke evenementen van de VBN, zoals de Security Summit. Tevens draagt het nieuwe bestuurslid bij aan inhoudelijke discussies in de vereniging en zorgt hij voor kennisoverdracht op het gebied van security.

  Het nieuwe  bestuurslid zou idealiter begin 2023 starten, waarbij de taken binnen het bestuur opnieuw worden verdeeld. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) in januari a.s. wil het bestuur een nieuw bestuurslid voordragen. Indien u interesse heeft in deze functie, verzoeken wij u dit voor 30 november a.s., voorzien van een motivatie, per email kenbaar te maken aan Ben Nagel via: vice-voorzitter@devbn.nl.

  lees meer
 • Bijeenkomst Gelredome

  dinsdag 05 juli 2022

  Woensdag 29 juni was de VBN te gast in het GelreDome, het stadion van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Niet om een wedstrijd of concert bij te wonen, maar om kennis te delen over veiligheid tijdens evenementen. Sprekers gingen in op onder andere slim toezicht en beheer van veiligheid. Klik hier voor een uitgebreid verslag en de foto's.

  lees meer
Bron: