• Vacature Bestuur

  vrijdag 27 augustus 2021

  Het bestuur van de VBN bestaat uit 5 leden. Onder leiding van de voorzitter (nu is dat Pieter-Christiaan van Oranje) wordt richting gegeven aan de doelstellingen van de VBN. Het bestuur heeft daarbij oog voor de lange termijn van de vereniging  en het beroepenveld. Daarnaast onderhoudt het bestuur de contacten met andere beroepsverenigingen namens de VBN.

  Huidig bestuurslid Rien van der Linden is na het maximum van 2 bestuurstermijnen van elk 3 jaar niet meer herkiesbaar, het bestuur is daarom op zoek naar een nieuw medebestuurslid.  De ideale kandidaat heeft al enige  ervaring in een bestuursfunctie, kent de VBN en de branche en wil zich minimaal voor 3 jaar inzetten.

  Het bestuur vergadert ca 8 maal per jaar, daarnaast vraagt het bestuurswerk enkele uren per maand aan aanvullende werkzaamheden.

   Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) in december a.s. wil het bestuur een nieuw bestuurslid voordragen. Indien u interesse heeft in deze functie, verzoeken wij u dit voor 1 november a.s., voorzien van een motivatie, per email kenbaar te maken aan Ben Nagel via: vice-voorzitter@devbn.nl.

  lees meer
 • Vacature werkgroep Jong VBN

  vrijdag 23 juli 2021

  Gezocht: Enthousiast Werkgroep lid

  Bevind je je in de laatste fase van een HBO of WO opleiding Integrale Veiligheid of ben je recent gestart met werken in het veiligheidsdomein? Dan is Jong VBN op zoek naar jou!

  Jong VBN is op zoek naar een enthousiast werkgroep lid. Samen met de andere werkgroep leden ontwikkel je leuke, innovatieve events, creëer je verbinding tussen jonge en ervaren veiligheidsprofessionals en draag je bij aan de vereniging. Natuurlijk  is er vanuit de VBN budget om dit soort events te realiseren.  Jong VBN heeft dit jaar webinars Cybersecurity en Insider Threat georganiseerd en samen met Young ASIS een succesvolle Hackaton gehouden.

  Als werkgroep lid krijg je de mogelijkheden om je te ontwikkelen in je vakgebied, daarnaast leg je nieuwe contacten in je netwerk.  Jong VBN maakt gebruik van een eigen Linked-In groep (https://www.linkedin.com/company/jong-vbn) en Instagram account (@jong_vbn). Natuurlijk worden ook daar je bijdragen op prijs gesteld.

  Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Neem dan contact op met Verity Newton op jongvbn@devbn.nl.

  lees meer
 • Geslaagde Hackathon!

  maandag 19 juli 2021

  Op donderdag 8 juli hebben studenten vanuit verschillende veiligheidsopleidingen en disciplines hun krachten gebundeld tijdens een Hackathon. Op deze dag zijn de studenten aan de slag gegaan met twee cases: thuiswerken in coronatijd en physical en cyber security in de toekomst gepresenteerd door Ben Nagel en Brenno de Winter.

  Na veel uren beraad, discussies en afwegingen presenteerden de studenten hun oplossing voor de cases aan de juryleden Harm van Dijk en Hendrik Koopmans. Na het eindoordeel van de jury vond een digitale borrel plaats.

  Het was zeer inspirerend om professionals uit de veiligheidsbranche bijeen te brengen om te discussiëren en aan de slag te gaan met verschillende vraagstukken. Zo vertelt een deelnemer het volgende over zijn ervaring van de hackathon:

  ‘’De hackathon heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren. Het was leuk dat wij als deelnemers met onbekende medestudenten werkten aan een uitdagende casus en samen tot een resultaat zijn gekomen. Mede door de diversiteit van studieachtergrond in de groep werd het vraagstuk door de verschillende groepsgenoten vanuit een ander perspectief bekeken. Dat was mooi om te zien en bovendien erg leerzaam. Het was een mooi georganiseerde bijeenkomst en erg leuk dat naast studenten en de organisatoren, ook security professionals aanwezig waren en ons de cases hebben aangeboden en van feedback hebben voorzien. Al met al een inspirerende, gezellige en leerzame bijeenkomst!’’.

  Dank aan de studenten, sprekers en juryleden die hebben deelgenomen aan onze Hackathon.

  We hopen je bij ons volgende event weer te mogen verwelkomen!

  lees meer
Bron: