• Werkgroepleden Security Summit gezocht

  vrijdag 20 mei 2022

  Het is pas een half jaar geleden dat we in Amersfoort de (uitgestelde) Security Summit hebben georganiseerd. Een dergelijk evenement vraagt een lange voorbereiding:, locatie, programma, thema, sprekers en partners, er is veel te regelen. De komende maanden gaan we starten met de voorbereiding van de volgende Summit, waarvan de datum nog niet vast staat. Lijkt het je leuk om mee te werken aan de organisatie van een uniek evenement? Of wil je meer informatie over wat deelname aan de werkgroep exact inhoudt? Stuur dan een email naar Jules van RIjsewijk

  lees meer
 • Studenten Saxion zoeken (near) realtime data voor onderzoek

  maandag 14 maart 2022

  Vier studenten zijn voor het Saxion Safety & Security lab een onderzoek gaan doen omtrent informatie gericht optreden met (near-) realtime data. Voor dit onderzoek hebben ze (near-) realtime data nodig. Hierbij zijn ze dus op zoek naar iemand die ons zou kunnen helpen aan data en als het mogelijk is daarbij een afgebakend werkgebied. Deze data moet afkomstig zijn van securitybronnen, denk hierbij aan camera's of sensoren die ondersteunend zijn voor de veiligheid.  Met deze data gaan de studenten een relevant dashboard maken dat bruikbaar moet zijn voor een Securitymanager. Mocht er behoefte zijn aan, kan het eindresultaat terug gekoppeld worden naar de organisatie die de data heeft verstrekt. Ook wordt het dashboard en de daar bijkomende informatie niet gepubliceerd en blijft het binnen een besloten kring. 

  Indien er interesse is neem dan contact op met: Jaïr Rozing via 494123@student.saxion.nl.

  lees meer
 • Digital Security of the Netherlands congres

  maandag 14 maart 2022

  Op maandag 25 april 2022 vindt in het Theater Orpheus in Apeldoorn het Digital Security of the Netherlands congres plaats.

  Kennisdeling, talent ontdekken en verbinden zijn de hoofddoelen van het congres. Er zijn verschillende organisaties en bedrijven aanwezig waar studenten kunnen stagelopen, afstuderen of een bijbaan kunnen vinden dan wel een traineeship na hun studie kunnen vervullen.

  Tijdens het congres worden actuele ontwikkelingen in de wereld op het gebied van veiligheid in een digitale wereld en hoe het regeerakkoord van kabinet Rutte IV zich daartoe verhoudt nader toegelicht.

  Het dagvullende programma bestaat uit:

  • keynotes van gerenommeerde experts;
  • paneldiscussie met prominente figuren uit de securitywereld;
  • break-outsessies;
  • informele netwerkmogelijkheden.

  Studievereniging SMSP is initiatiefnemer en hoofdorganisator van het congres. Het congres wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Saxion en het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering/Veiligheidslab.

  Voor meer informatie zie de website van het congres

  lees meer
Bron: