• ALV en nieuwjaarsbijeenkomst

  woensdag 27 januari 2021

  Gisteren hebben we onze eerste digitale Algemene Ledenvergadering gehad. Met enkele bestuursleden in de studio in Almere, een voorzitter en penningmeester op afstand digitaal aanwezig best een complexe operatie. Ondanks wat kleine technische problemen met de synochronisatie van beeld en geluid en het live tellen van de stemmen via de polls is het in grote lijnen goed verlopen.

   

  Het formele verslag van de ALV volgt later dit jaar, voor wie de sheets nog eens terug wil kijken staan deze voor ingelogde leden hier

  lees meer
 • VBN Security Summit 2021

  dinsdag 26 januari 2021

  Zoals vandaag besproken tijdens de online ALV zal de VBN Security Summit op 25 maart geen doorgang vinden.

  Een event als de Summit vraagt een uitgebreide voorbereiding van enkele maanden en annuleren op het laatste moment is voor zowel de organisatie als de deelnemers vervelend. Omdat er geen zicht is op een kwalitatief goed event in maart is besloten de Summit wederom te verplaatsen.

  De werkgroep richt zich nu op een datum in het najaar. Daarvoor hebben we verschillende opties, zodat we zodra we meer zicht hebben op de ontwikkelingen van de coronabeperkingen de beste passende datum kunnen selecteren.

  Daarnaast willen we voor de zomervakantie een digitale mini Summit organiseren. Zodra meer bekend is over data en inhoud zullen we dat weer communiceren.

  lees meer
 • Wakker in een vreemde wereld

  maandag 11 januari 2021

  Het veiligheidslandschap is in dit millennium razendsnel veranderd. Een bijzondere opvolging van crises speelt daarin een belangrijke rol. Het publieke veiligheidscomplex lijkt de veranderingen nauwelijks bij te kunnen houden. Kan de private veiligheidssector dat wel? Welke processen spelen zich af in de samenleving waar beide rekening mee moeten houden? Wat komt er de komende tijd nog op ons af? 

  Tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met ASIS hebben we dit jaar een presentatie van Marnix Eysink Smeets. Marnix is lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, Hoofd van de Onderzoeksgroep Recht & Veiligheid van Hogeschool Inholland in Rotterdam. Hij is tevens directeur van LEV, een onafhankelijk onderzoeksplatform op het gebied van veiligheidsbeleving. Eysink Smeets is gespecialiseerd in de manier waarop mensen veiligheid en veiligheidsbeleid ervaren en hoe dit doorwerkt in de samenleving, gemeenschappen en organisaties. Hij begon zijn carrière als politieofficier en leidde daarna lang een middelgroot advies- en onderzoeksbureau op het gebied van veiligheid. Op dit moment legt hij de laatste hand aan zijn (promotie)onderzoek The fears and anxieties of the 21st century. 

  lees meer
Bron: