• Koninklijke onderscheiding voor Rien van der Linden

  woensdag 18 januari 2023

  Al 25 jaar zet Rien van der Linden uit Veghel zich in voor verbetering van de kwaliteit van beveiligingsbedrijven. Dinsdag 17 januari werden die inspanningen beloond met een Koninklijke onderscheiding na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de VBN. De nieuwe Ridder in de Orde van Oranje-Nassau nam die dag ook afscheid als bestuurslid van de VBN, maar beloofde binnen de vereniging actief te blijven.

  Van der Linden begon zijn carrière in 1980 en ging zich naast zijn drukke werk al snel bezighouden met bestuurlijke nevenfuncties ter verbetering van de kwaliteit van de beveiligingsbranche. De activiteiten richtten zich vooral op de technische beveiligingsbranche, maar hij zette zich ook in voor lokale initiatieven om het ondernemen veiliger te maken. In 2015 trad hij toe tot het bestuur van de VBN met onder andere de regiobijeenkomsten in de portefeuille. Zoals bij alle organisaties waaraan hij verbonden was deed hij zijn werk met grote passie en betrokkenheid, omdat hij bijzonder veel waarde hecht aan het delen van kennis, afstemming en verbinding. Hij leverde onder andere een substantiële bijdrage aan het grote succes van de eerste twee Security Summits van de VBN. Daarom kan hij in de woorden van burgemeester Kees van Rooij van zijn woonplaats Veghel worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. “En daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd u te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.” Van der Linden is inmiddels met pensioen en heeft een aantal bestuursfuncties neergelegd, maar verzekerde zijn relaties dat die beslist nog wel van hem gaan horen.

  lees meer
 • Regiobijeenkomst bij Defenture

  donderdag 13 oktober 2022

  Donderdag 6 oktober zijn zo’n 40 VBN leden te gast geweest bij Defenture in Tiel. Deze fabrikant van militaire wielvoertuigen was onze gastheer en het toneel van diverse kennis sessies over ABDO. Deze Algemene Beveiligingseisen voor Defensieopdrachten zijn van toepassing op bedrijven die willen leveren aan Defensie.

  Deze term werd van allerlei kanten belicht door diverse sprekers, zoals Rob van Nuland MSec, Martin Arendse en Generaal b.d. en oud directeur van de MIVD, Pieter Cobelens. Deze nam ons ook nog mee in de dreigingen die uitgaan voor ons land van de oorlog in Oekraïne in combinatie met cybersecurity.

  De middag vloog om. Tot slot volgde een rondleiding door een deel van het bedrijf met uitleg over de voertuigen die aanwezig waren. Bijzonder aan de het platform dat Defenture heeft ontwikkeld is dat dit in een C47 Chinook helikopter kan worden vervoerd, maar ook under slung (er onder hangend) kan worden getransporteerd.

  Na deze leerzame middag volgde een goed verzorgd diner waarbij de aanwezige VBN leden met elkaar konden napraten en netwerken.

  lees meer
 • Bijeenkomst Gelredome

  dinsdag 05 juli 2022

  Woensdag 29 juni was de VBN te gast in het GelreDome, het stadion van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Niet om een wedstrijd of concert bij te wonen, maar om kennis te delen over veiligheid tijdens evenementen. Sprekers gingen in op onder andere slim toezicht en beheer van veiligheid. Klik hier voor een uitgebreid verslag en de foto's.

  lees meer