• VBN Security Summit verplaatst

  woensdag 15 juli 2020

  De laatste maanden is er door het coronavirus veel onzekerheid geweest over de mogelijkheid om de VBN Security Summit op 10 september door te laten gaan.

  Als het volgens de RIVM voorschriften kan en mag, willen we als VBN dan wel in september een netwerkevenement organiseren voor onze leden? Met 1,5 meter afstand of mondkapjes is het lastig netwerken. Daarnaast zijn veel van onze leden bij hun werkgever actief in crisisteams of gelden er beperkingen voor deelname aan externe bijeenkomsten.

  Er zijn natuurlijk ook argumenten om het wel door te laten gaan. Ten eerste dat we er wel aan toe zijn om elkaar weer eens (live) te onmoeten en spreken. Daarnaast kan een veilig event organiseren in september ook een positieve uitstraling hebben. Tenslotte moeten we ook kijken naar de energie die de Summit werkgroep er nu al ingestoken heeft en naar het kostenplaatje als we de gereserveerde datum willen annuleren.

  Alles overwegende hebben we als bestuur deze week besloten de VBN Security Summit te verplaatsen naar donderdag 25 maart 2021, op de zelfde locatie, de Rijtuigenloods in Amersfoort. Mede afhankelijk van de dan geldende restricties natuurlijk. Na de zomer zal de speciale website online komen met daarop het programma en de mogelijkheid om in te schrijven.

  lees meer
 • Van de Voorzitter

  woensdag 01 april 2020

  Geachte leden,

  Deze week kregen wij allemaal te horen dat de beperkende maatregelen in verband met de Corona crisis langer van kracht blijven. Deze maatregelen zijn voor ons ongekend, uniek en onwerkelijk. Maar we passen ons gelukkig razendsnel aan, aan deze nieuwe realiteit. Dat moeten we doen om uitzicht op ons leven wat we gewend waren, weer terug te krijgen. 

  Maar die aanpassingen ervaart iedereen anders. Voor de mensen in onze frontlinie zijn de maatregelen van de overheid de enige manier om hun taken enigszins te kunnen uitvoeren. Alles is erop gericht om hen te ondersteunen. Deze crisis leert ons wie allemaal in Nederland dagelijks onderdeel uitmaakt van de vitale belangen. Banen die niet iedereen in de maatschappij duidelijk voor ogen had voor de crisis, in de zin dat ze nu afhankelijk zijn van mensen in deze beroepen.

  Artsen en verpleegkundigen spelen een nadrukkelijke rol en hun capaciteit is voornamelijk de reden dat we proberen de om de curve van ziektegevallen te doen afvlakken. Daarom moeten we als maatschappij ons houden aan de opgelegde maatregelen.

  Maar ook op ons beroep leunt men nu, om Nederland veilig te houden, om moeilijke keuzes te maken om steden en gebieden draaiende te houden en om bedrijven en organisaties te adviseren om ook een wakend oog te houden voor groepen die deze crisis uitbuiten. Daarom is waakzaamheid geboden en die kennis moeten wij blijven geven met daarbij het risico te beperken (om) zelf ziek te worden. Wij zijn de verlengde ogen en oren van organisaties, publiek en privaat. Wij moeten hen ondersteunen zodat zij hun taken uit kunnen voeren (die alle hulp nodig hebben om al die zaken) zodat zij Nederland (ons) kunnen helpen  om door deze crisis te komen.

  Daarnaast is het haast onmogelijk te ontkennen dat wij persoonlijk niet geraakt worden door deze crisis. Ook wij doen mee aan de samenhorigheidsoproep om mensen in familie en vrienden kring te helpen, binnen onze vermogens. Deze crisis zal ons doen realiseren dat er iets zal veranderen in de wereld. Ook daar zullen we ieder voor zich, persoonlijk of in ons vak op zijn of haar manier invulling aan geven. Voor sommigen is de verandering zo direct dat zij creatief moeten zijn om hun business gaande te houden. Ik weet zeker dat we  ons samen in netwerk ook daarin, elkaar weten te vinden voor ideeën en steun. 

  Ik wens u allen, samen met mijn bestuur, veel wijsheid en sterkte toe. 

  Pieter-Christiaan 

  lees meer
 • Nieuwe regiovoorzitter Zuid Nederland gevonden

  dinsdag 03 maart 2020

  Harm van Dijk heeft onlangs aangegegeven aan het einde van 2020 te gaan stoppen als Regiovoorzitter Zuid Nederland. Na diverse gesprekken heeft het bestuur besloten om Johan van Gemert als opvolger van Harm te benoemen. Johan zal de functie per 1 januari 2021 formeel overnemen, tot die tijd trekken de heren samen op voor een naadloze overdracht.

  We zijn blij dat we zo snel een opvolger hebben gevonden, onder de foto stelt Johan zicht kort voor.

  k ben Johan van Gemert, 48 jaar geleden geboren in Arnhem, getrouwd met Paula en ik heb twee zonen, Ruben en Ezra.

  Sinds 2002 ben ik werkzaam in de safety- en securitybranche en vanaf 2011 lid van de VBN, waarbij ik door de jaren heen actief ben geweest in diverse werkgroepen, waaronder die van de organisatie van de VBN Security Summit 2018 en 2020.

  In het dagelijks leven werk ik, met een tussenpauze van 4 jaar, alweer 15 jaar bij Bosch Energy and Building Solutions, momenteel in de functie van Service Delivery Manager. In het verleden was ik namens Bosch 5 jaar actief op Chemelot, waar ik samen met Harm van Dijk in 2016 met veel plezier een themadag heb mogen helpen organiseren. Ik ben er dan ook trots op dat ik Harm mag opvolgen als regiovoorzitter Zuid Nederland, zodat ik straks samen met onze leden nog veel meer interessante events kan organiseren.

  Ik heb er zin in  en kijk er naar uit om jullie op een van deze events te ontmoeten.

  lees meer
Bron: