Regiobijeenkomst bij Defenture

Bestuur13 oktober 2022

Donderdag 6 oktober zijn zo’n 40 VBN leden te gast geweest bij Defenture in Tiel. Deze fabrikant van militaire wielvoertuigen was onze gastheer en het toneel van diverse kennis sessies over ABDO. Deze Algemene Beveiligingseisen voor Defensieopdrachten zijn van toepassing op bedrijven die willen leveren aan Defensie.

Deze term werd van allerlei kanten belicht door diverse sprekers, zoals Rob van Nuland MSec, Martin Arendse en Generaal b.d. en oud directeur van de MIVD, Pieter Cobelens. Deze nam ons ook nog mee in de dreigingen die uitgaan voor ons land van de oorlog in Oekraïne in combinatie met cybersecurity.

De middag vloog om. Tot slot volgde een rondleiding door een deel van het bedrijf met uitleg over de voertuigen die aanwezig waren. Bijzonder aan de het platform dat Defenture heeft ontwikkeld is dat dit in een C47 Chinook helikopter kan worden vervoerd, maar ook under slung (er onder hangend) kan worden getransporteerd.

Na deze leerzame middag volgde een goed verzorgd diner waarbij de aanwezige VBN leden met elkaar konden napraten en netwerken.