Fotoverslagen

Gemaakt op: 17 april 2014

Nationaal Lucht- en Ruimtevaarlaboratorium

De ontwikkelingen rond 'drones' stonden centraal tijdens een bijeenkomst aan het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Dit is de kennisonderneming op het gebied van lucht- en ruimtevaart in Nederland. Het NLR ondersteunt op nationaal en internationaal niveau de ontwikkelingen op het gebied van Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS, ook wel drones of onbemande luchtvaartuigen), van technische ontwikkelingen en operaties tot regelgeving en certificatie. NLR heeft een specifiek RPAS-lab ingericht waar deze ontwikkelingen gedemonstreerd kunnen worden.

Ongemerkt is het internationale luchtruim boven ons hoofd het domein geworden van kleine onbemande vliegtuigjes. De besturing van zo’n drone vindt plaats vanaf de grond. Een drone vormt een ideale verkenner/sensor in de lucht en biedt vele toepassingsgebieden. Zo ook binnen de security branche.

In Nederland bewaken onbemande vliegtuigjes gebouwen, ze monitoren files en de groei van gewassen. Ze bewaken hotspots, fotograferen sportwedstrijden en publieksevenementen.

Deze VBN sessie was bedoeld voor kennisuitwisseling, begripsniveau over toepassing van een drone, en uitwisseling van gedachtegoed.