Fotoverslagen

Gemaakt op: 27 augustus 2014

De leugenaar ontmaskerd

In de zomer van 2014 vond een interessante presentatie plaats bij NH Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Gastspreker was de in leugendetectie gespecialiseerde Job Boersma. Daarnaast ging aandacht uit naar het thema 'borging van integriteit'.

De locatie was niet alleen plezierig en indrukwekkend, maar ook toepasselijk. Want als van de 240 medewerkers van Krasnapolsky er 239 goudeerlijk zijn, heeft het hotel al een groot probleem. Imago is namelijk een van de grootste waarden van het tophotel, dat geliefd is bij onder andere staatshoofden en grote leiders uit de industrie. Daarom gaat maximale aandacht uit naar het creëren van een werkcultuur die voor schending van de integriteit geen ruimte biedt.

Het aan sollicitanten vragen om een Verklaring omtrent het gedrag is lang niet voldoende voor functies waarbij integriteit een essentiële rol speelt voor de continuïteit en winstgevendheid van de gehele organisatie. Daarom wordt elke nieuwkomer bij Krasnapolsky uitgenodigd voor een training met de security manager, die over diverse psychologische technieken beschikt om potentieel kwaadwillende intenties te herkennen. Bovendien worden nieuwe medewerkers op deze wijze vertrouwd gemaakt met het strenge integriteitbeleid binnen het hotel en worden bestaande medewerkers hier regelmatig aan herinnerd. Enkele van deze technieken kwamen aan de orde tijdens de bijeenkomst. Deelnemers keken na afloop wellicht met een nieuw inzicht naar het aspect 'screening'.

Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de Vakvereniging Hotel Security Management, waarvan de leden eveneens welkom waren.