Fotoverslagen

Gemaakt op: 17 april 2019

Inbraak- en kogelwerende wanden Knauf

Woensdag 17 april 2019 waren wij te gast bij Knauf in Oosterhout. Bij deze sessie waren ook Crimi risicodeskundige van verschillende verzekeraars.

Na welkomstwoord door Jacco van ’t Hof heeft Rob van Groningen een indrukwekkende toelichting gegeven over familiebedrijf Knauf en de ruim 200 productielocaties over de wereld ten behoeve van stukadoorsproducten, de gipsplaten, wand/plafondsystemen en isolatie.

Frans de Bondt heeft uitgelegd hoe de normeringen doorbraakvertraging EN1627 en kogelwering EN1522 zijn opgebouwd en met welke bouwsystemen de juiste prestatie kan worden geleverd.

Jacco van ‘t Hof heeft uitgelegd hoe in de bouwketen zekerheid wordt geboden waardoor de inbraak- en kogelwerende prestatie aantoonbaar zijn. 

Verdeeld in twee groepen is de rondleiding door de Knauf fabriek gestart. Met een klein team van specialisten wordt het hele productieproces uitgevoerd. De productieleider heeft met passie uitgelegd hoe het productieproces in elkaar zit.

Om te ervaren wat het betekent om een mangat te maken in een inbraakwerende wand stond een Rc2 testwand voor ons klaar. Ter bescherming van onze ego’s mochten wij de wand aanvallen met Rc3 gereedschappen.  Zelfs dan is het niet eenvoudig om gat te maken.  Een kijkgat is wel gelukt maar niet in de afmeting van een mangat. 

De middag is afgesloten met een buffet.