Fotoverslagen

Gemaakt op: 22 mei 2014

Bezoek aan ECT op de Maasvlakte

Vandaag hield de VBN een geslaagd bedrijfsbezoek bij containeroverslagbedrijf ECT op de Maasvlakte. Regiovoorzitter Harm van Dijk heette de ongeveer dertig leden van harte welkom op de nieuwe Euromax-terminal van ECT, waar security manager Stef Capelle en beveiligingscoördinator Richard Markus van Securitas als gastheren optraden.

De bijeenkomst vond plaats in het hoofdgebouw van de Euromax terminal. De Euromax Terminal Rotterdam is één van de meest geavanceerde en milieuvriendelijke containerterminals ter wereld. De automatische terminal ligt in de noordwesthoek van de Maasvlakte, vrijwel direct aan de Noordzee. De Euromax Terminal Rotterdam is speciaal ontworpen voor het snel, veilig en efficiënt afhandelen van de allergrootste containerschepen. De diepgang voor de kant is 16,8 meter. De kranen op de Euromax Terminal Rotterdam reiken 23 containers breed. Vanaf de haveningang liggen Ultra Large Container Carriers zonder beperkingen door tij of sluizen net als bij de ECT Delta Terminal binnen een uur vast aan de kade.

Stef Capelle gaf een uitgebreide uitleg over de risico's waarmee een bedrijf als ECT kampt, de regelgeving en de maatregelen die getroffen zijn om de continuïteit van het vitale bedrijf te beschermen. Daarna ging Reinout Gunst van Havenbedrijf Rotterdam in op de ISPS-code (International Ship and Port facility Security Code) en diverse andere door overheden opgelegde regels voor schepen en havenbedrijven. Tot slot werd met een touringcar een rondrit over het terrein gemaakt, waarbij onderweg even langs de kust uitgewaaid kon worden.