Fotoverslagen

Gemaakt op: 11 april 2017

Kennismaking met VBN in Rijksmuseum

Op 11 april 2017 was de VBN te gast bij het Rijksmuseum in Amsterdam. De bijeenkomst was speciaal bedoeld voor nieuwe leden, die zich tijdens de vakbeurs Facilitair in de Jaarbeurs hebben aangemeld.

Harm van Dijk gaf de nieuwe leden wat achtergrondinformatie over de VBN en gaf een boeiende presentatie over de recente en de komende activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken aan Gunnebo, de Vrije Universiteit, Estec, de rechtbank Gelderland, MSD en Jack Ham Casino's.

Daarna was het woord aan Raymond de Jong, hoofd Beveiliging van het Rijksmuseum. Hij vertelde over de omvang van het museum en over de particuliere alarmcentrale PP10, die de beveiliging coördineert van het Rijksmuseum, het Vincent van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Hij maakte duidelijk dat dit meer inhoudt dan de gebouwen alleen, met het Museumplein, waaraan niet alleen de musea zijn gelegen, maar ook gevoelige consulaten en waar regelmatig grootschalige publieksevenementen plaatsvinden. Ook het museum zelf is regelmatig het toneel van evenementen, waarbij het een grote uitdaging is om alles veilig te laten verlopen volgens de zeer hoge standaards die het Rijksmuseum aan alle aspecten - en dus ook aan de beveiliging - stelt.

De bijeenkomst werd afgesloten met een uitgebreide en deskundige rondleiding.