Fotoverslagen

Gemaakt op: 13 november 2014

Bezoek aan Vliegbasis Eindhoven

De toch al hooggespannen verwachtingen werden ruimschoots overtroffen tijdens de perfect georganiseerde bijeenkomst op de Vliegbasis Eindhoven van de Koninklijke Luchtmacht. De aanwezige leden van de VBN kregen onder andere een kijkje in de Hercules transportvliegtuigen en mochten plaatsnemen in de cockpit van een F16.

De dag begon met een prima verzorgde lunch, waarna Harm van Dijk en Rob Huijgens namens het bestuur een update gaven van de laatste ontwikkelingen bij de VBN. Vervolgens gaven twee officieren van de Luchtmacht presentaties over respectievelijk de vliegbasis en het belang van militaire inlichtingen voor de beveiliging van missies in gevaarlijke landen.

Het grootste deel van de middag stond in het teken van een rondleiding. Eerst werd het platform bezocht, waarop verschillende C130 Hercules-vliegtuigen stonden. Er werd uitleg gegeven over de techniek en deelnemers konden plaatsnemen in de cockpit.
Met een door de vliegbasis beschikbaar gestelde bus reden we vervolgens naar de brandweerkazerne, waar een demonstratie met E1 crash tenders gegeven werd. Ook het nieuwste brandweervoertuig met digitale bediening werd gedemonstreerd. Tot slot werd een hangar bezocht met een F16 en een F27. Liefhebbers konden zich in vliegeroverall hijsen om in de cockpit van de F16 op de foto te gaan. Na de borrel met de binnen de VBN verplichte bitterballen, ging een groot deel van het gezelschap naar Mongools restaurant Dzjengis Kahn, waar ieder zich tegoed kon doen aan heerlijke gerechten en waar nog geruime tijd beschikbaar was voor het nodige netwerken. Uiteraard waren ook de gastheren van de Luchtmacht uitgenodigd.