Fotoverslagen

Gemaakt op: 27 februari 2014

Dataopslag in atoombunker

Op 27 februari bracht de VBN een bezoek aan een atoombunker, die tegenwoordig als datacentrum wordt gebruikt. Achter dikke, betonnen muren staan de servers met gevoelige en bedrijfskritische informatie. Maar het is niet alleen beton en staal dat de servers en de data beschermt.
Belangrijke documenten bewaar je in een kluis. Daar kunnen ze niet gestolen worden of beschadigd raken. Klinkt logisch? Toch heeft virtuele opslag tegenwoordig de voorkeur. De vraag is echter of we genoeg op de hoogte zijn van eventuele gevaren. Wordt deze data evengoed beschermd en hoe afhankelijk zijn we tegenwoordig van ICT? Veel bedrijven stellen hun digitale documenten daarom veilig in datacenters. Bunkerinfra in Kloetinge is daarin een uniek voorbeeld. Een ondoordringbare atoombunker waar cyber security wordt gewaarborgd door fysieke beveiliging.

De hoogst haalbare graad van veiligheid, rampbestendigheid en beschikbaarheid kwamen tijdens dit bedrijfsbezoek duidelijk aan de orde. Tevens werden de tien beveiligingsringen van de Bunkerinfra gepresenteerd en tijdens de rondleiding getoond. De dag werd feestelijk afgesloten met een door ARAS Security aangeboden diner in een oosters restaurant.