Webinar Beveiliging van de Beveiliging: hoe cyber en fysiek steeds vaker samengaan

Locatie:  online
Datum:  02 juli

Donderdag 2 juli 15:00 to 17:00 uur

De laatste jaren vallen cybersecurity en fysieke beveiliging steeds meer samen: CCTV-systemen communiceren via TCP/IP netwerken met de ‘meldkamer’ en poorten, deuren en liften kunnen op afstand worden bediend. Ook bijvoorbeeld HVAC-systemen zijn in toenemende mate aangesloten op het Internet waardoor de beheerder middels tablet of computer op afstand zaken als temperatuur en licht kan regelen.

Dit alles vereist een goede beveiliging van de beveiliging. Immers, hackers kunnen in principe camerabeelden op afstand manipuleren en daarmee bewijsmateriaal van een fysieke inbraak wissen. Of men kan deuren op afstand openen zodat toegang tot belangrijke ruimten wordt ‘gefaciliteerd’. Dergelijke acties die voorheen waren voorbehouden aan Hollywood films, zijn in toenemende mate beschikbaar voor kwaadwilligen.

Dit webinar behandelt de belangrijkste cybersecurity maatregelen die getroffen kunnen worden om het risico op deze scenario’s te minimaliseren. Helemaal uitsluiten van cyber-aanvallen is helaas onmogelijk, maar dat neemt niet weg dat organisaties wel degelijk aan preventie kunnen en moeten doen.

 

Over de spreker

Riemer Brouwer is een ervaren cybersecurity ninja met bijna 25 jaar ervaring in de wereld van cybersecurity. Voorheen werkte hij onder meer als cybersecurity manager bij Deloitte, EY en Booz Allen Hamilton, en was hij Hoofd IT Beveiliging van de nationale oliemaatschappij in Abu Dhabi. Riemer is afgestuurd EDP Auditor aan de VU en is een vaak gevraagde spreker op congressen in Europa, Azië en het Midden-Oosten.