Regiobijeenkomst Zuid De Kunsthal, woensdag 30 oktober 2019

Locatie:  De Kunsthal Rotterdam
Datum:  30 oktober
Regiobijeenkomst Zuid De Kunsthal, woensdag 30 oktober 2019

De Kunsthal (Raimond Pronk - Hoofd Veiligheidszaken) en VBN regio Zuid nodigen alle VBN leden uit voor een bijeenkomst bij De Kunsthal te Rotterdam.

De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur en wordt jaarlijks bezocht door vele architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

De Kunsthal is in 1988-1989 ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas samen met projectarchitect Fuminori Hoshino van het Rotterdamse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture). De architectuur trekt direct grote internationale aandacht door onder meer het vernieuwende materiaalgebruik, de situering van de ingang en de steile hellingbanen. Op 1 november 1992 is de Kunsthal officieel geopend. Het stoere gebouw biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé.

Tijdens deze middag zullen Ibrahim Bulut (Allseccon), Dick Drent (Omnirisk) en Kim Covent (Politie Gent) als sprekers aanwezig zijn. Tevens wordt natuurlijk een rondleiding verzorgd door de tentoonsteling van De Kunsthal en zal de dag (zoals gebruikelijk) worden afgesloten met een borrel en een hapje.

Kim Covent presenteert "Behind Enemy Minds" een geïntegreerd concept dat observatie, perspectiefvorming, interpretatie en doelgerichte actie combineert om een ​​extra beveiligingslaag aan sites toe te voegen, actief criminaliteit te voorkomen en met succes lopende aanvallen of stappen in een criminele planningscyclus te verstoren.

Ibrahim Bulut presenteert "Teaching Old Buildings New Tricks!" Een wijzigende aanpak qua (technische) security maatregelen voor de culturele sector. Werken in culturele gebouwen, privéwoningen of historische hoofdkantoren brengt echter extra uitdagingen met zich mee, aangezien bestaande structuren niet kunnen worden aangepast om het modern veiligheidsdenken en maatregelen te optimaliseren. In deze gevallen hebben we alternatieve benaderingen nodig zodat beveiliging nog steeds effectief kan worden ontworpen en in sommige gevallen kan worden geïntegreerd in een bestaand gebouw zonder dat een bezoeker op de hoogte is van het bestaan van deze beveiligingsmaatregelen.

Dick Drent presenteert "Veiligheid: van reactief naar proactief binnen Bescherming van Cultureel Erfgoed (en daarbuiten)", waarbij hij zal ingaan op de impact van een kunstroof en de gevolgen voor een Museum (o.a. diefstal 2 van Gogh's). Tevens wordt het belang van de menselijke factor in de veiligheid, (de organisatorische veiligheid) behandeld. Met een focus hoe we in de afgelopen 10 jaar dit hebben gedraaid van reactief beveiligen naar proactief beveiligen met het doel incidenten te voorkomen. dit door vanuit de dreiging te denken en daardoor incidenten te onderkennen voordat ze een incident worden. En daarop aansluitend hoe deze methodiek binnen de bestaande OBE-maatregelen, op maat gemaakt en naar wens van de organisatie, kan worden ingezet.

De bijeenkomst begint om 13.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

Adres: Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

INSCHRIJVEN IS MOGELIJK VIA DE VBN SITE OF VBN APP

Met vriendelijke groeten

Namens VBN Regio Zuid

Harm van Dijk