Ronde tafel Publiek Private Samenwerking

Locatie:  Veiligheidsregio Rotterdam
Datum:  17 oktober

Publiek Private Samenwerking (PPS) is in de beveiligings branche al jarenlang een belangrijk thema. Op de Security Summit 2018 werd er door de Plv NCTV een uitnodiging gedaan aan de voorzitter van de VBN, Pieter Christiaan van Oranje, om vanuit de VBN hier een actieve rol in te nemen. In de periode daarna is een werkgroep PPS opgericht, welke met dit thema aan de slag is gegaan. Er zijn enkele bijeenkomsten geweest met vertegenwoordigers uit zowel de Publieke Sector, het Onderwijs alsmede het bedrijfsleven om met elkaar te verkennen op welke wijze er succesvolle PPS samenwerkingen kunnen worden opgezet of uitgebouwd. Ook de collega’s van ASIS Benelux zijn hier actief bij betrokken.

Het eerste resultaat is vorige week gepresenteerd door Ruben van Loon, Bas Hoogendoorn en Stijn Backers, studenten Security & Safety Management aan het Saxion College te Apeldoorn, die onder begeleiding van Hidde de Jong en Rob van Nuland van het Saxion College en in opdracht van Jan Verkaar een adviesrapport hebben opgesteld over PPS in het veiligheidsdomein.

Dit rapport is inmiddels gepresenteerd aan het VBN bestuur en zal op 17 oktober 14.00 – 17.00 u tijdens een Round Table PPS bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond worden overhandigd aan de voorzitters van de VBN en ASIS Benelux.  

Naast de deelnemers van de PPS-werkgroep worden ook belangstellende leden van de VBN en ASIS Benelux uitgenodigd bij deze Round Table aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden op respectievelijk de website van ASIS Benelux of de VBN.

Voor de goede orde; er is plaats voor maximaal 60 personen. We zijn daarom genoodzaakt het ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’- principe te hanteren. Gelet op de locatie van deze bijeenkomst is legitimatie verplicht.

Mocht u verhinderd zijn of ‘te laat’ zijn met inschrijving: het rapport als zodanig wordt ook beschikbaar gesteld op de website van de VBN en ASIS Benelux.