Koninklijke Marechaussee

Locatie:  Marechaussee museum - Buren
Datum:  07 juni
Koninklijke Marechaussee

Gastheer Ronald Donia (Hoofd operatien brigade toezicht beveiliging burgerluchtvaart Schiphol - Koninklijke Marechaussee) en Harm van Dijk (VBN regio Rotterdam - Zuid Nederland) nodigen alle VBN leden uit voor een bijeenkomst in het Marechaussee museum te Buren.

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland en ver daarbuiten. Ze wordt wereldwijd ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van de Koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa. Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. De Koninklijke Marechaussee is veelzijdig inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt.

De koninklijke Marechaussee is iedere dag actief in binnen- en buitenland, toch weet niet iedereen wat deze taken precies zijn en waar ze zich afspelen.

Tijdens deze middag zullen verschillende sprekers uitleg geven over de werkzaamheden van de Marechaussee op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Het theoretische deel van de middag wordt afgesloten met een rondleiding (met gids) door het Marechaussee museum, waarbij met name uitleg zal worden gegeven over de geschiedenis van de Marechaussee. Parallel aan deze rondleiding wordt door het museum een dilemmatraining verzorgd.

De dag zal worden afgesloten met een gezellige BBQ in de stretch tent in de tuin van het museum.

LET OP: ER KUNNEN MAXIMAAL 100 LEDEN DEELNEMEN AAN DEZE BIJEENKOMST.

INSCHRIJVEN IS MOGELIJK VIA DE VBN SITE OF VBN APP

Ontvangst: 13:00 uur (in het voertuigendependance, Weeshuis 4)

BBQ: 18:30 uur

Einde bijeenkomst: 21:00 uur