Nieuwe Richtlijn Toegangsbeheer

Locatie:  De Nederlandsche Bank
Datum:  29 januari
Nieuwe Richtlijn Toegangsbeheer

Op 29 januari overhandigt Berndt Rif namens de vakgroep Fysieke Beveiliging de nieuwe richtlijn Toegangsbeheer aan onze voorzitter Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens een minisymposium in het Auditorium van De Nederlandsche Bank waarvoor naast de VBN ook de leden van ASIS Benelux worden uitgenodigd.

De richtlijn Toegangsbeheer zal als levend document (procesbeschrijving) worden gepositioneerd. De bijeenkomst kan dan ook als start worden gezien van een reeks vervolgbijeenkomsten die nodig zullen zijn om tot praktische toepassingen te komen. Het document zelf biedt vanwege het hoge abstractieniveau daarvoor voor de meeste vakgenoten nog te weinig handvatten. Vanuit de Vakgroep zal daarom iedere drie maanden (vanaf Q1 2016) een dag worden geprikt voor een rondetafelbijeenkomst waar een specifiek onderwerp uit de richtlijn bespreekbaar wordt gemaakt. Doel van de rondetafelbijeenkomst is dan steeds om, met de aanwezige leden en vakgenoten, het gekozen onderwerp uitgewerkt te hebben zodat er een bijlage aan de procesbeschrijving kan worden toegevoegd.

Naast de gastheer en de opsteller van de richtlijn Berndt Rif, spreken Harm van Dijk van ING, die een presentatie geeft over het uitwerken van de normen met het SecuRING als voorbeeld en Theo Stevens van NN, die vanuit zijn praktijk met een toelichting komt, waarbij het beschrijft hoe fysieke beveiliging zich ontwikkelt binnen een organisatie die zelf ook volop in ontwikkeling is.

Bijzonder is de locatie van de bijeenkomst. Namelijk het gebouw met zo ongeveer het strengste toegangsbeheer dat in Nederland te vinden is, het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Deelnemers dienen zich dan ook ruim van tevoren aan te melden en bij binnenkomst een officieel legitimatiebewijs te tonen.

Inschrijven is op dit moment helaas niet meer mogelijk.