Regiobijeenkomst Control Rooms bij Inter

Locatie: 
Datum:  08 juni
Regiobijeenkomst Control Rooms bij Inter

Mede namens INTER nodig ik jullie hierbij graag uit voor een VBN-regiobijeenkomst op 8 juni a.s. in het Experience Center INTER-X van INTER in Duiven. Het thema van deze bijeenkomst is: van meldkamer tot control room, efficiency in control.

Van oudsher kennen we binnen safety- en securityprojecten de meldkamer vaak als sluitstuk op de begroting. Er werd dan in een (portiers-)loge of in een andere beperkte ruimte een aantal beeldschermen opgehangen voor het uitkijken van de videobeelden en het afhandelen van meldingen.Dit was verder weinig geïntegreerd met andere systemen of de bedrijfsvoering, hetgeen ten koste ging van de effectiviteit.

De tegenwoordige mogelijkheden zijn met name door de digitalisering eindeloos en hebben er toe geleid dat de deze ruimtes steeds vaker onderdeel uitmaken van het hart van de bedrijfsvoering. Onder anderen safety/security, continuity, procesbeheersing, IT-management en zelfs hospitality kunnen vanuit slechts één ruimte worden gecoördineerd, de CONTROL ROOM.

Maar wat is hiervan nu de ideale opzet? Hoe kom je nu tot een effectief ontwerp van de control room en welke factoren komen hierbij kijken?  Deze vragen staan centraal tijdens deze bijeenkomst en hierop wordt ingegaan door Edwin Meeuwissen van INTER. Hij geeft een inzicht in de aandachtspunten en visie op de diverse afwegingen bij de inrichting van een control room. Daarnaast geeft Roland Heesen van Nenova IT een presentatie over de integratiemogelijkheden en de kansen die het moderne IT-landschap biedt op een efficiëntere inzet van mens en middelen. Hierop aansluitend geeft Kasper van Kekem van VAIBS een presentatie over de toepassingen van artificial intelligence (AI) in de moderne control room om de effectiviteit te maximaliseren.

Het belooft weer een interessante middag te worden waarin het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Het programma wordt later nog gedtailleerd gecommuniceerd maar loopt van 13.00-19.00 uur, inclusief de gebruikelijke netwerkborrel en een dinerbuffet.

Adresgegevens:
INTER
Ratio 1
6921 RW  DUIVEN|
www.inter.nl

Er is voor deze bijeenkomst 50 plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in.
Graag tot 8 juni!

Johan van Gemert

VBN Regiovoorzitter Zuid