Drieluik bedrijfsspionage

Locatie:  Webinar
Datum:  17 mei  t/m  18 mei
Drieluik bedrijfsspionage

Op 17, 19 en 20 mei organiseert de VBN in samenwerking met ASIS een drieluik over bedrijfsspionage.
In drie meeslepende digitale sessies duiken wij samen met twee experts in de wereld van bedrijfsspionage. Aan de hand van real life voorbeelden zullen zij uitleggen wat bedrijfsspionage is, hoe u het kunt herkennen en hoe u het kunt voorkomen binnen uw organisatie.

De digitale sessies zullen plaatsvinden op 17, 19 en 20 mei 2021 tussen 12:00 – 13:00. 

Maandag 17 mei: Bedrijfsspionage: wie valt ons aan? Motivatie, opponent, modus operandi, impact 
Door Elsine van Os - insider risk management expert
Van dreiging van buiten naar schade vanbinnen. Insider risico neemt toe, als ook de impacts van dit type incidenten. Hoe voorkom je spionage door medewerkers? Elsine van Os neemt ons mee in de wereld van holistisch insider risk management en zal inzicht bieden in het kritieke pad van een dader en zal een eerste aanzet geven tot het holistisch managen van insider risico’s. De factor mens, proces en techniek passeerden de revue, met een focus op preventie. Wat kunnen we doen om dit soort incidenten te voorkomen?

Woensdag 19 mei: TSCM-sweep, ouderwets of noodzakelijk?
Door Mathijs Brugman van Spindle
Ons basisniveau van wantrouwen over de beveiliging van gegevens en communicatie is tegenwoordig erg hoog. Zijn gecodeerde communicatie-apps echt beveiligd tegen indringers van de staat? Worden onze bedrijfsnetwerken aangetast door hackers? Deze interesse in informatiebeveiliging is een goede zaak, maar te midden van alle nieuwe risico's mogen we niet vergeten dat de beproefde benaderingen van spionage - vooral het gebruik van elektronische bewakingsapparatuur - een grotere bedreiging vormen dan ooit. Mathijs Brugman van Spindle brengt ons middels een praktische benadering op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied.

Donderdag 20 mei: Business case scenario insider threat formule E-races: wat is jouw strategie? 
Door Elsine van Os - insider risk management expert
Deze interactieve sessie neemt deelnemers mee in de wereld van de Formule E-races waar thema's als gevoelige innovaties, hoge prestaties, concurrentie en de behoefte aan strikte processen van heel groot belang zijn. Met behulp van eigen videomateriaal worden de deelnemers meegenomen in een fictieve zaak van datadiefstal en dagen we u uit om onder druk moeilijke beslissingen te nemen zonder volledige informatie. Het doel is na te denken over de eigen te beschermen belangen en hoe u dit doet binnen uw eigen organisatie kan doen.

Het drieluik bestaat uit drie verschillende sessies welke op elkaar aansluiten. Komt het niet helemaal uit? De sessies zijn ook los van elkaar te volgen.
Opgeven kan via de VBN site, zie de separate activiteiten op deze website.