Geslaagde Hackathon!

Jong VBN19 juli 2021

Op donderdag 8 juli hebben studenten vanuit verschillende veiligheidsopleidingen en disciplines hun krachten gebundeld tijdens een Hackathon. Op deze dag zijn de studenten aan de slag gegaan met twee cases: thuiswerken in coronatijd en physical en cyber security in de toekomst gepresenteerd door Ben Nagel en Brenno de Winter.

Na veel uren beraad, discussies en afwegingen presenteerden de studenten hun oplossing voor de cases aan de juryleden Harm van Dijk en Hendrik Koopmans. Na het eindoordeel van de jury vond een digitale borrel plaats.

Het was zeer inspirerend om professionals uit de veiligheidsbranche bijeen te brengen om te discussiëren en aan de slag te gaan met verschillende vraagstukken. Zo vertelt een deelnemer het volgende over zijn ervaring van de hackathon:

‘’De hackathon heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren. Het was leuk dat wij als deelnemers met onbekende medestudenten werkten aan een uitdagende casus en samen tot een resultaat zijn gekomen. Mede door de diversiteit van studieachtergrond in de groep werd het vraagstuk door de verschillende groepsgenoten vanuit een ander perspectief bekeken. Dat was mooi om te zien en bovendien erg leerzaam. Het was een mooi georganiseerde bijeenkomst en erg leuk dat naast studenten en de organisatoren, ook security professionals aanwezig waren en ons de cases hebben aangeboden en van feedback hebben voorzien. Al met al een inspirerende, gezellige en leerzame bijeenkomst!’’.

Dank aan de studenten, sprekers en juryleden die hebben deelgenomen aan onze Hackathon.

We hopen je bij ons volgende event weer te mogen verwelkomen!