Smart Buildings en Smart Cities

Locatie:  Siemens Nederland
Datum:  21 november
Smart Buildings en Smart Cities

Smart Buildings en Smart Cities

We horen er allemaal wel eens over. Smart Buidings en Smart Cities. Internet of Things en Management in the Cloud. Het lijkt science fiction, maar het is realiteit. De voordelen zijn duidelijk: meer comfort, verbeterde efficiency en het is gewoon van deze tijd. Maar hoe zit het met de andere kant van de medaille? Welke risico's brengt 'smart' met zich mee en hoe moet de beveiligingsprofessional daar op anticiperen?

Op donderdag 21 november zijn we te gast bij Siemens Nederland, een bedrijf dat al jaren voorop loopt als het gaat om ontwikkelingen als intelligente gebouwen en steden. Het zal niet lang meer duren voordat elk apparataat en elke installatie onderling verbonden wordt door het Internet of Things. Ideaal voor het beheer van systemen en om systemen onderling te laten samenwerken. Maar het brengt ook nieuwe dreigingen met zich mee. Dreigingen vanuit 'cyberspace'. Iedereen heeft wel eens van het incident met de Amerikaanse winkelketen Target gehoord. Via een zwak beveiligde verbinding tussen de 'slimme' airconditioning en de installateur wisten cybercriminelen het netwerk van het bedrijf binnen te dringen en persoonlijke informatie van 40 miljoen klanten te stelen. Het kostte Target uiteindelijk 300 miljoen dollar.

Het zal zelden de keuze van de beveiligingsprofessional zijn om het bedrijfsgebouw 'slim' te maken, maar als de directie het wil, is het moeilijk tegen te houden. Hoe is hier strategisch mee om te gaan. Experts uit de praktijk gaan daar meer helderheid over verschaffen. De mogelijkheden van smart buildings en smart cities komen aan bod, maar zeker ook de dreigingen en hoe daarmee omgegaan kan worden. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt. De bijeenkomst begint rond 15u en vindt plaats op het hoofdkantoor van Siemens Nederland in Den Haag.

De agenda is als volgt:
14.00u  Inloop
14.30u  Welkomstwoord en mededelingen
14.50u  Johan de Wit, Technical Officer Enterprise Security bij Siemens Smart Infrastructure en PhD researcher TU Delft
                De voordelen en mogelijkheden van smart buildings en hoe daarop te anticiperen met noodzakelijke beveiligingsmaatregelen
15.20u  Michael Knight, CTO IoT, Safety and Security bij Dell Technologies
                De digitale transformatie van de samenleving en de gevolgen daarvan voor de veiligheid van smart buildings
15.50u  Pauze
16.05u  Reindert Verbrugge, smart buildingsexpert bij softwarebedrijf Immotix
                Methodes om Smart Building technologie (incl. Internet of Things technologie) te integreren tot een intelligent, veilig gebouw.
16.35u  Ard Kemna, business development manager bij VisiOn-IP
                De noodzaak van open standaards om noodzakelijke beveiligingstechnologieën te kunnen integreren in smart building en smart city concepten
17.05u  Netwerkborrel
18.00u  Diner bij een leuk restaurantje in de buurt