Deep learning en artificial intelligence

Locatie: 
Datum:  31 januari
Deep learning en artificial intelligence

De tijd is wel een beetje voorbij dat centralisten naar tientallen monitoren zaten te kijken waarop feitelijk niets bijzonders te zien was, of dat mensen na een incident uren aan beeldmateriaal moesten doorzoeken. Tegenwoordig zijn er bewakingscamera's met slimme software, die beelden alleen nog doorgeven als menselijke interventie nodig wordt geacht. Ze volgen verdachte personen en zoomen automatisch in op gezichten om identificatie mogelijk te maken. Deze ontwikkelingen gaan razendsnel en worden gedreven door de groeiende behoefte aan live cameratoezicht en een groot tekort aan mensen die daarvoor zijn in te zetten. De technologie biedt enorme kansen voor beveiliging, maar ook voor andere zaken. Zo ontwikkelde Hikvision, waar wij 31 januari te gast zijn, ook een systeem waarmee wedstrijden in het amateurvoetbal zijn te volgen, alsof er een professionele cameraman achter de knoppen zit!

Hikvision heeft honderden ingenieurs in dienst die software schrijven om camera's nog intelligenter en nog breder inzetbaar te maken. In de beveiliging, maar ook voor verkeersmanagement, crowd control en het bewaken van industriële processen. Het gaat dan bovendien om camera's die aldoende steeds beter gaan functioneren, omdat zij leren van wat zij waarnemen.

Enkele jaren geleden koos de inmiddels wereldwijd actieve Chinese fabrikant Hoofddorp uit als vestigingsplaats voor het Europese hoofdkantoor. Vlakbij Schiphol werd een futuristisch gebouw neergezet met een van de mooiste showrooms uit de sector, waar camera's in praktische situaties kunnen worden gedemonstreerd. In dit prachtige bolwerk van hoogwaardige technologie vindt 31 januari de regiobijeenkomst 'deep learning en artificial intelligence' plaats. Topspecialisten gaan in op de nieuwste vragen vanuit de markt en hoe daarop met steeds slimmere technologie wordt ingespeeld. Interactie is ook mogelijk. Wat zouden eindgebruikers en integrators nog meer te wensen hebben?

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 35. Leden die camera's installeren of in de praktijk gebruiken hebben voorrang.

Het wordt een buitengewoon inspirerende middag, die afgesloten wordt met – hoe kan het ook anders – een heerlijk Chinees buffet!

Hoe ziet de dag eruit?

14.30u ontvangst
15.00u welkom, mededelingen door Vincent Vreeken
15.10u namens het bestuur door Ben Nagel
15.15u Jong VBN door Rutger Weijenberg
15.20u introductie Hikvision door Leo Duan
15.40u Pauze
16.00u IP-camera’s en cybersecurity door Rolf van den Hoek
16.30u Trends in productontwikkeling door Arjen Neele
17.00u Deep learning voor retail-toepassingen door Rolf van den Hoek
17.20u Eisen voor bewakingscamera’s in het casino door Theo Ramakers
17.40u Netwerken
18.00u diner
19.00u einde